KÖSZÖNTELEK LÁTOGATÓ!

Hogy erre jársz, az nem véletlen.

Örömömre szolgál, hogy megoszthatom veled a gondolataimat, tűnődéseimet az életről.

A kedvenceim között biztosan találsz számodra kedves zenét is.



„Több dolgok vannak földön és égen, Horátio, mintsem bölcselmetek álmodni képes.”

William Shakespeare Hamlet



2018. november 14., szerda

A nyomorúság rabjai


Még alig pirkadt, amikor felébredtek, Keyvan a tüzet rakta meg, vizet forralt a teának, Dara lepényt dagasztott, a fiúk a kecskéket látták el. Korán indultak legeltetni, ám előtte még alaposan megreggeliztek. Dara és Esőcsepp a barlangban maradtak, a sajtkészítésnek láttak neki. Keyvan kaszálni ment, az idő sürgette, mert még zöld a fű, nemsokára felégeti a nap, nem tud mit kezdeni vele. Gaspar örömmel ment segíteni az öccsének, a régi szép idők jutottak az eszébe.
Keyvan nézte a bátyát, ahogy előtte kaszál, kissé meggörnyedt háttal, sovány teste inas, erős, és fekete a naptól, de haja őszül, vonásai kezdenek hasonlítani idős apjuk arcára. Mindketten magasak és szikár alkatúak voltak, de ez a hegyi embereknél természetes, az itteni élet minden energiájukat kiszívja belőlük.
Sokat beszélgettek munka közben és a hazaúton. Keyvan elmondta a fiúk terveit, de nincs elég pénzük, aranyuk, de drágakövük se hozzá. Gaspar csak hallgatta, sokáig nem válaszolt.
- Megértem a fiúkat, hisz magam is így tettem, itt kilátástalan a jövőjük, pontosabban nincs is. Menniük kell, és el is fognak indulni, úgy ahogy én tettem, gyalog nekivágnak az ismeretlennek. Esőcsepp helyzete sokkal nehezebb, mint lány, nem indulhat neki a hosszú veszélyes útnak, nem érne oda, és ha sikerülne is, a táborokban kegyetlen világ uralkodik, ott érné baj. Esténként a vacsoránál mindent elmesélek, úgy, ahogy történt, úgy ahogy van, tudniuk kell, mire számíthatnak. Ha ennek a tudásnak a birtokában indulnak útnak, egy kicsivel több lesz az esélyük, hogy bejutnak a földi paradicsomba, bár az nem mindenkinek az – felelte csendesen.
Estefelé hazatértek a fiúk is a legeltetésből. Mindenki sietett elvégezni az esti feladatokat. Gaspar a fiúknak segített, Keyvan Darának az esti vacsora elkészítésében. Tábortüzet raktak, körbeülve vacsoráztak, még énekelgettek is. Majd Keyván csendre intette a fiatalokat. és Gaspar belekezdett a történetébe, mely a fiúknak szólt, akik meg sem pisszentek ezután, itták a szavait. 
folyt. köv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedvenceim

Blogarchívum