KÖSZÖNTELEK LÁTOGATÓ!

Hogy erre jársz, az nem véletlen.

Örömömre szolgál, hogy megoszthatom veled a gondolataimat, tűnődéseimet az életről.

A kedvenceim között biztosan találsz számodra kedves zenét is.



„Több dolgok vannak földön és égen, Horátio, mintsem bölcselmetek álmodni képes.”

William Shakespeare Hamlet



2020. április 13., hétfő

Aki nem fél, az hazudik!



Mostanában mindenkiben felmerül egy apokaliptikus kép, sokan hiszik, hogy a huszonegyedik század közepére összeomlik a jelenlegi világrend. Az ismert okok miatt, mint a túlnépesedés, a klímaváltozás, a migráció, a mostani világjárvány, mely magával hozza a gazdasági válságot is.
A keresztény biblia szerint az apokalipszis négy lovasa már vágtat felénk, de lehet, hogy már ide is értek. Fehér lován az antikrisztus jön először, talán Ismael vallása, az iszlám áttöri Európa határait. A második vörös ló háborúkat hoz magával. A harmadik gazdasági válsággal sújt le. A negyedik járványokkal fog pusztítani. Ha belegondolunk, már rég itt van a négy ló.
Átélt a világ már sok pusztító járványt nemrégiben, mint például az AIDS, az ebola, a zika, a madárinfluenza, igaz egyik sem közelítette meg a corona vírus pusztító terjedését. Nem tudjuk, mikorra készül el ellene az oltóanyag. Addigra összeomlik a turizmus, magával rántva a vendéglátóipart, a szállodaipart, a kereskedelmet, és így tovább.  Mindez egy övön aluli ütést mér az egész gazdaságra. Elszabadult árak, létbizonytalanság, munkanélküliség, káosz és pánik veszi kezdetét.
Azért az emberiség pusztulását agyrémnek hiszem, ennél sokkal nagyobb csapásokat is túléltünk. Az 1348-s pestisjárvány kipusztította Európa felét, az első és a második világháború emberek millióit ölte meg, és romba dőlt országokat hagyott maga után, és itt vagyunk.
Azt érzem, hogy mostanság folyamatosan sokkolnak bennünket a klímaváltozással, a migrációval, vagy a hatalmas erdő és bozóttüzekkel. Globalizált világunkban itt a globális félelem. Az emberekben eluralkodik a tehetetlenség érzése, a hatalmak iránti bizalmatlanság, látva a migrációban magára hagyott Görögországot, vagy Olaszországot, a vírus terjedése ellen sem tett az EU sokat.
Él bennem a félelem, hogy ez a vírus egy folyton visszatérő átok lesz. Él bennem a gyanú is, hogy ezt a vírust nem a természetanyánk küldte ránk büntetésként. Gyanús vírus ez, mintha valaki, valakik megtervezték volna. Megkíméli a fiatalt, de pusztítja az öreget és a gyengét. Igen, sokan vagyunk, és sokáig is élünk, a gyógyszeriparnak, és az orvostudománynak köszönhetően. Kevesen tudhatják azt, hogy a világban milyen ellenőrizett vagy ellenőrizetlen vírus kísérletezgetés folyik. Lehet, hogy ez a corona is egy elszabadult vírus. A szörnyű az, hogy már mutálódott, ha kifejlesztik az ellenanyagot az első mutáció ellen, megölhet bennünket a következő. Akárhogy is végződik a járvány elleni küzdelem, az utána jövő világrend már nem lesz olyan, mint a mai. Milyen? Lehet, hogy jobb, de lehet, hogy rosszabb. Nem vagyok optimista.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedvenceim

Blogarchívum