KÖSZÖNTELEK LÁTOGATÓ!

Hogy erre jársz, az nem véletlen.

Örömömre szolgál, hogy megoszthatom veled a gondolataimat, tűnődéseimet az életről.

A kedvenceim között biztosan találsz számodra kedves zenét is.



„Több dolgok vannak földön és égen, Horátio, mintsem bölcselmetek álmodni képes.”

William Shakespeare Hamlet



2018. október 16., kedd

A nyomorúság rabjai


Kis gidája izgatottan fészkelődni kezdett az ölében, már teljesen besötétedett, megriadt, anyja tette a vállára a kezét. Szelíd szóval hívta vacsorázni, mert utána Estellát temetik el az őseik sírkertjében. A hold fényénél, a bátyai már megásták a sírt.

- De este van Mama! Nem látunk semmit. – zokogta csendesen.

- Annyi fény van még, mint itt, és viszünk fáklyákat is, fogunk látni.

Mire felértek, mind Estella teste mellett álltak. Dara egy vízzel telt edényt tett le a test mellé, és szép lassan végigmosta Estellát, mindvégig megőrizve szemérmét, betakarta, majd a fiúk felemelték a könnyű testet és elindultak a sírkert felé. Csendben vonultak, a fáklyák fényénél, csak Esőcsepp zokogása törte meg a mélységes csendet. A sírgödörnél Keyvan zengő hangon imádkozni kezdett, hangja betöltötte a kihalt völgyet. Az imát, messziről jövő, vadkutya vonítás kísérte. Dara alig hallotta az imát, gondolatai messze jártak, Estella boldogtalan életére gondolt, egyetlen öröme az unokahúga volt, akit csecsemő kora óta pesztrált. - Reménye sem lehetett saját családra, de nem mutatta ki elkeseredettségét, tette a dolgát úgy, mintha az lenne a legfontosabb számára. Milyen törékeny az életünk, elég egy kígyóharapás, és vége mindennek. Itt ez a kislány, akinek az élete még tőlünk függ, de nem tudhatjuk, hogy az Isten engedi e felnevelni. Ha a fiúk elmennek, az olyan lesz, mintha eltemetné őket, soha nem jönnek vissza, ha mégis, lehet, hogy bennünket nem találnak már az élők között.

 Esőcsepp különösnek, mesésnek érezte a temetést, tágra nyílt szemmel bámulta a tejút messzi csillagainak villódzását az égen. Arra fogok menni, amerre a tejút vége mutat – gondolta.

Dara hozta vissza a jelenbe, amikor arra kérte, hogy együtt szórjanak homokot a sírba. A fiúk betemették a sírt, csak egy halom homok, semmi más nem jelezte lakóját. Mindenki nyugovóra tért, a fárasztóan hosszúra nyúlt nap után. Esőcsepp még sírdogált egy kicsit, de azután ő is mély álomba merült.
folyt. köv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedvenceim

Blogarchívum