KÖSZÖNTELEK LÁTOGATÓ!

Hogy erre jársz, az nem véletlen.

Örömömre szolgál, hogy megoszthatom veled a gondolataimat, tűnődéseimet az életről.

A kedvenceim között biztosan találsz számodra kedves zenét is.



„Több dolgok vannak földön és égen, Horátio, mintsem bölcselmetek álmodni képes.”

William Shakespeare Hamlet



2014. december 30., kedd

Béke poraidra 2014! Légy üdvözölve 2015!



2014 számomra, azon kívül, hogy egy évet öregedtem, hozott egy dédunokát, és a második novelláskötetem kiadását. Ettől az évtől én nem is kívánok ennél többet. Hozott választásokat, meglepő politikai zűrzavart, és még meglepőbb tüntetéseket. Magyarán, kiborult a politikai bili. 2015 a kecske éve, és az igazság éve. Attól félek, hogy szomorú igazságokra derül majd fény.
Mint említettem már, 2015 a kecske éve, a kínai asztrológusok szerint, nem sok jót hoz a születendőnek ez a jegy. Kiváltképp átok a leánygyermek, mert születése szegénységbe taszítja a családját. Van egy rossz megérzésem, lányka születése nélkül is sok magyar család esik majd bele a mélyszegénységbe a kecske évében.
Sok minden azonban nem fog változni, 2015-ben is tovább folytatódik a politikai pártok bősz harca a hatalomért, mert a hatalom pénz, és ez kell mindenkinek. Tovább gazdagodnak a gazdagok, a tűz körül állók, és egyre nagyobb lesz a szakadék a legszegényebb és a leggazdagabb réteg között.
A HÍV vírus tovább gyengül, de tombol tovább a ebola, és egyre fenyegetőbb lesz az antibiotikum rezisztencia. Az orvostudomány fejlődése nem áll meg, új gyógyszerek tömege kerül a patikákba, de soha nem azokba, ahol a legnagyobb szükség lenne rájuk, ahol a gyerekek hada hal meg hasmenésbe a fertőzések miatt, a szennyezett víz miatt, élelemhiány miatti alultápláltságba. Míg a jólét országaiban a jólét betegségei pusztítanak, addig a szegények világában az éhínség, a szárazság, a malária, az ebola, és a vízhiány öl. A gazdag ország gyerekei 2015-ben is játszanak a szegény országok gyerekei által készített játékokkal, mert a gyerekmunka még mindig a legjobb profittal kecsegteti a gyártókat.
2015-ben is tovább melegszik a világ, lehet, hogy még néhány évtized és ropogósra sül az emberiség, és lehet, hogy ez nem is lesz majd olyan vicces. Egy biztos, olvadoznak a sarki jegek, árvizek lesznek, és szárazság fog pusztítani. A kecske éve a lehetőségek éve is lesz, lehet, hogy megússzuk a nagyobb katasztrófákat. Adja Isten, hogy így legyen. Ez a jegy lehetőséget kínál
 az álmaink megvalósítására, már akinek vannak nagyra törő álmai. Nekem csak annyi van, hogy békében, szeretetben, és csendesen teljen el 2015 a kecske éve.

4 megjegyzés:

  1. Jó lenne Lily! Kívánom, hogy legyen szerencséd, minden vágyad teljesüljön az újesztendőben.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, hogy szembesítettél, hogy milyen rossz lesz 2015.

    VálaszTörlés

Kedvenceim

Blogarchívum