KÖSZÖNTELEK LÁTOGATÓ!

Hogy erre jársz, az nem véletlen.

Örömömre szolgál, hogy megoszthatom veled a gondolataimat, tűnődéseimet az életről.

Sajnos a reklámok már bennünket sem kímélnek, ha a zene helyett azt hallod, lépj be újra.2014. december 30., kedd

Béke poraidra 2014! Légy üdvözölve 2015!2014 számomra, azon kívül, hogy egy évet öregedtem, hozott egy dédunokát, és a második novelláskötetem kiadását. Ettől az évtől én nem is kívánok ennél többet. Hozott választásokat, meglepő politikai zűrzavart, és még meglepőbb tüntetéseket. Magyarán, kiborult a politikai bili. 2015 a kecske éve, és az igazság éve. Attól félek, hogy szomorú igazságokra derül majd fény.
Mint említettem már, 2015 a kecske éve, a kínai asztrológusok szerint, nem sok jót hoz a születendőnek ez a jegy. Kiváltképp átok a leánygyermek, mert születése szegénységbe taszítja a családját. Van egy rossz megérzésem, lányka születése nélkül is sok magyar család esik majd bele a mélyszegénységbe a kecske évében.
Sok minden azonban nem fog változni, 2015-ben is tovább folytatódik a politikai pártok bősz harca a hatalomért, mert a hatalom pénz, és ez kell mindenkinek. Tovább gazdagodnak a gazdagok, a tűz körül állók, és egyre nagyobb lesz a szakadék a legszegényebb és a leggazdagabb réteg között.
A HÍV vírus tovább gyengül, de tombol tovább a ebola, és egyre fenyegetőbb lesz az antibiotikum rezisztencia. Az orvostudomány fejlődése nem áll meg, új gyógyszerek tömege kerül a patikákba, de soha nem azokba, ahol a legnagyobb szükség lenne rájuk, ahol a gyerekek hada hal meg hasmenésbe a fertőzések miatt, a szennyezett víz miatt, élelemhiány miatti alultápláltságba. Míg a jólét országaiban a jólét betegségei pusztítanak, addig a szegények világában az éhínség, a szárazság, a malária, az ebola, és a vízhiány öl. A gazdag ország gyerekei 2015-ben is játszanak a szegény országok gyerekei által készített játékokkal, mert a gyerekmunka még mindig a legjobb profittal kecsegteti a gyártókat.
2015-ben is tovább melegszik a világ, lehet, hogy még néhány évtized és ropogósra sül az emberiség, és lehet, hogy ez nem is lesz majd olyan vicces. Egy biztos, olvadoznak a sarki jegek, árvizek lesznek, és szárazság fog pusztítani. A kecske éve a lehetőségek éve is lesz, lehet, hogy megússzuk a nagyobb katasztrófákat. Adja Isten, hogy így legyen. Ez a jegy lehetőséget kínál
 az álmaink megvalósítására, már akinek vannak nagyra törő álmai. Nekem csak annyi van, hogy békében, szeretetben, és csendesen teljen el 2015 a kecske éve.

4 megjegyzés:

Kedvenceim