KÖSZÖNTELEK LÁTOGATÓ!

Hogy erre jársz, az nem véletlen.

Örömömre szolgál, hogy megoszthatom veled a gondolataimat, tűnődéseimet az életről.

A kedvenceim között biztosan találsz számodra kedves zenét is.



„Több dolgok vannak földön és égen, Horátio, mintsem bölcselmetek álmodni képes.”

William Shakespeare Hamlet



2014. december 23., kedd

Advent üzenete 2014




Mi a szeretet? Egy érzelem, egy magatartásforma az emberek között. Szeretet az a fogalom, mely magába foglal minden érzést, ami a másik emberhez köthet, a vonzódást, a kedvességet, az együttérzést, a védelmet, talán a félelmet is, de az összetartozás érzését bizonyosan. A szeretet egy jól körülírható erőhatás. A szükséges lételem mindannyiunk számára, mert nélküle elveszünk, védtelen és kiszolgáltatott bábjai leszünk a sors csapásainak.

Ez az az erő, mely számunkra is erőt ad, pedig a mindennapok nyüzsgésében szinte észre sem vesszük, ám szorult helyzetünkben bele kapaszkodunk, tisztán érezzük védő erejét.

Nem tudom, hogy a hangyák, vagy a méhek szeretik e egymást. Csak azt tudom, hogy a feladatukra tökéletesen vannak programozva, a génjeikben hordozzák a képességet, mellyel megvédik egymást és fenntartják a kolóniát. A teremtő bennünket is beprogramozott a szeretetre, a túlélésre, mindenre, ami ahhoz szükséges, hogy élhessünk. mert a szeretet maga az élet, az erő maga, mely képes fenntartani a világunkat.

Egy gyermek születése a szimbólum, a kézzelfogható tény, a megváltás, a szeretet maga. Ez számunkra az advent üzenete minden esztendőben, hogy generációkon keresztül őrizzük azt, és soha ne feledjük. 

(a kép:  Borúth Andor: Jézus születése)

2 megjegyzés:

  1. Áldott Karácsonyi Ünnepeket Kívánok szeretettel: Farkas Hedi

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm drága Hédi. Viszont kívánom neked és a családodnak!

    VálaszTörlés

Kedvenceim

Blogarchívum