KÖSZÖNTELEK LÁTOGATÓ!

Hogy erre jársz, az nem véletlen.

Örömömre szolgál, hogy megoszthatom veled a gondolataimat, tűnődéseimet az életről.

A kedvenceim között biztosan találsz számodra kedves zenét is.



„Több dolgok vannak földön és égen, Horátio, mintsem bölcselmetek álmodni képes.”

William Shakespeare Hamlet



2012. július 6., péntek

Carpe diem


„Ha mindig a jelenben tudsz maradni, boldog leszel. Mivel mindig csak az a pillanat létezik, amiben éppen él az ember. ”    Paulo Coelho


 Carpe diem, de vannak pillanatok, sőt napok, helyzetek, amikor, akarva  akaratlan, vagy,  mert nem tudsz mást tenni, visszanézel, és az életed emlékei adnak lelkednek gyógyírt.
Talán csak a boldog együgyűségben élő tud  a napnak élni, mindenben a jót meglátni, kritika nélkül elfogadni, önzetlenül szeretet adni, ezt gondolom én, de lehet, hogy tévedek.  A többségünk hasonlít, visszatekint, jövőt tervez, ezer dolgot csinál, és az élet elröppen a feje felett, észre sem veszi, megöregszik úgy, hogy azt meg sem élte.  Taposómalom, így hívom én ezt az életérzést, mert abban érzi az ember magát, és csak az álmaiban látja meg a megélhetőt.
Belekerülünk a mókuskerékbe és csak hajtjuk-hajtjuk, a megélhetésért, neveletlen, vagy már felnevelt gyerekeinkért, a munkamániánkért, s ha egy pillanatra kizökkenünk, rácsodálkozunk az életünkre, atyavilág, de sivár. Megállnánk, élnénk a percnek, de a számlák sorakoznak, mindig több kell, soha nincs vége, s csak álom marad a carpe diem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedvenceim

Blogarchívum