KÖSZÖNTELEK LÁTOGATÓ!

Hogy erre jársz, az nem véletlen.

Örömömre szolgál, hogy megoszthatom veled a gondolataimat, tűnődéseimet az életről.

A kedvenceim között biztosan találsz számodra kedves zenét is.



„Több dolgok vannak földön és égen, Horátio, mintsem bölcselmetek álmodni képes.”

William Shakespeare Hamlet



2012. február 19., vasárnap

Feréredünk? Fehéredünk!



No, nem mi a napsütés hiánya miatt, hanem a magyar gazdaság. Mindez a csalafinta adóellenőröknek köszönhető, mert igencsak furmányos módjait vetik be manapság az ellenőrzésbe. Például szerelmespárnak álcázva magukat, tetten értek egy gyanútlan adókerülő karikaturistát, de a valentinnapi ellenőrzés is jól hozott az adókonyhára. Biztos vagyok abban, hogy nem minden adóellenőri álca kerül napvilágra, azaz a médiahiénák látókörébe. Az adócsaló romantikusan szerenádozó zenészek lépre csalása már országos hír lett, a médiának köszönhetően. Gondolom ezt NAV vezetői jóleső érzéssel nyugtázzák, igen kérem nekünk van fantáziánk, és a nemes cél érdekében mindent bevetünk.
Elterjedt a hír, hogy a net sem lesz többé az adócsalók paradicsoma, a NAV felmérései szerint, máris van eredmény, gyűlnek az adóforintok. Tudnék ötletet adni, például öltözzenek be lestrapált háziasszonynak, lenőtt pocsékné frizurával, és bozontos szemöldökkel keressék meg a vidéki szépészeti helyeket, biztos fogás, garantálom, mert én még efféle helyeken csak a visszajárót tettem a bukszámba.
Sok kicsi sokra megy, de ha a nagy csalókat is sikerül trükkös módon fülöncsípni, akkor fog csak igazán fehéredni a gazdaságunk.

APEH: Bárki ajtaján kopogtathatnak majd a revizorok
Menekül a csiga az erdőből. Találkozik a rókával. - Mi van csiga, belőttél, hogy így tepersz? - Á, dehogy! Itt az APEH, vagyonvizsgálat lesz. - Na és? - Hát tudod, nekem is van egy saját házam, az asszonynak is, meg a gyerekeknek is. Gondolhatod! Elgondolkodik a róka, majd ő is futni kezd. Találkoznak a gólyával. Megszólítja a ravaszdit: - Mi van róka, hova futsz ilyen gyorsan? - Nem hallottad? Kiszállt az APEH az erdőbe, vagyonvizsgálatra. - És akkor mi van? - Hát nekem is drága bundám van, az asszonynak is, a gyerekeknek is. Gondolhatod! A gólya nagyon csodálkozik, majd kis gondolkodás után magabiztosan rákezdi: - Hát fiúk nekünk ezen a ronda fészken kívül aztán igazán semmink sincs. Az is mindig össze van szarva, tehát csúnya is, olcsó is - szóra sem érdemes. Mire a csiga loholás közben visszaszól: - Nana gólya! Fél év itthon, fél év külföldön - miből?!!

1 megjegyzés:

  1. Jaj, de jót nevettem a viccen. :D
    Egyébként nekem is jobban tetszik ez a blogspot. Most ez a változás kicsit feldobta a hangulatomat. :)

    VálaszTörlés

Kedvenceim

Blogarchívum