KÖSZÖNTELEK LÁTOGATÓ!

Hogy erre jársz, az nem véletlen.

Örömömre szolgál, hogy megoszthatom veled a gondolataimat, tűnődéseimet az életről.

A kedvenceim között biztosan találsz számodra kedves zenét is.



„Több dolgok vannak földön és égen, Horátio, mintsem bölcselmetek álmodni képes.”

William Shakespeare Hamlet



2019. január 1., kedd

2019 pesszimista köszöntése



Pontosan egy éve, az újesztendő köszöntésekor, gyorsuló idővel kezdtem írásomat, már régen rájöttem, hogy az idővel örökre perben maradok. Fordított arány van közöttünk, én egyre jobban lassulok a korommal, ő pedig egyre jobban gyorsul ezalatt.
Megint ránk szakadt az év végi hajrá, a nagytakarítás, a sütés főzés, az ajándékozási macera. Észre sem vesszük, milyen gyorsan repül el ez a sötétség uralta karácsony hava. Ma már csend van, nagy csillagszórással, durrogással, kutya ijesztgetéssel sikeresen átjutottuk a 2019-s évbe. Januárt a nép régen fergeteg havának keresztelte, én a remény havának nevezném, mert ilyenkor még naivan hiszünk a változásban, egy jobb világban, de hamar ráébredünk a keserű valóságra, az idő nyila bizony, mindig a pusztulás felé mutat. A világ olyan amilyen, a háborúk nem szűntek meg, kizsákmányolás sem, a nők háttérbe szorítása sem, öldöklés sem, ember okozta természeti katasztrófák is rendre jönnek, pusztulnak, vagy pusztítják a Föld erdeit, káoszba fordult társadalmak mindenfelé, diktatúrák sem, diktátorok sem. Egyre csak növekszik a kényszerű népvándorlás a jobb világnak hitt gazdag országok felé. Ki vagy kik a hibásak mindezekért? Ha a sejtelmem nem csal, mi, a mai, és a hajdan élt emberek vagyunk balsorsunk okozói.
Persze mindenki a másikra mutogat, országok egymásra, a nép a politikusokra, a pártok egymásra, vagy az istenadta népre, van, aki az Istent okolja. Amikor gyerek voltam, az Istenre úgy gondoltam, mint egy nagy szakállú idős emberre, akinek nagyon jó a látása, és elég magasan lakik ahhoz, hogy mindent lásson itt a Földön. Ma már ez az istenhitem alapjaiban renget meg, pontosabban, csak egy teremtőben, valamiféle felsőbbrendű intelligenciában hiszek, aki vagy ami, Dr. Stephen Meyer szerint, az életet létrehozta, azaz a minden lényre jellemző egyedi digitális kódot. Szerinte ez az információ csak intelligens forrásból eredhet. 1953-ban Watson és Crick munkásságát a DNS digitális kódjának, az évezred legnagyobb felfedezéséért, Nobel díjjal ismerték el. Ezzel a kis történelmi ismerettel, csak oda akartam kilyukadni, nem kétséges, csak a teremtő az oka, hogy ilyenek lettünk, azaz belénk ő kódolta az önpusztítást. Semmi nem örök, mi sem leszünk azok, minden más önáltatás. Az emberiség mindezek ellenére, sok mindent elért, sőt többet is, mint kellene, mert néha teremtőt játszunk. A tudás, vagy intelligencia, amivel rendelkezünk, nincs hasznunkra, az lesz a sírunk. A Föld képzelt kapujára 2019-ben sem írhatok mást, csak Dante szavait – „Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel!”

2 megjegyzés:

  1. Ibolya ! Ez szellemes, frappáns, és végig azonosan pulzál.Ez, remekül sikerült, gratulálok !

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm kedves Gyuri! Boldog újesztendőt kívánok!

    VálaszTörlés

Kedvenceim

Blogarchívum