KÖSZÖNTELEK LÁTOGATÓ!

Hogy erre jársz, az nem véletlen.

Örömömre szolgál, hogy megoszthatom veled a gondolataimat, tűnődéseimet az életről.

A kedvenceim között biztosan találsz számodra kedves zenét is.



„Több dolgok vannak földön és égen, Horátio, mintsem bölcselmetek álmodni képes.”

William Shakespeare Hamlet



2013. december 1., vasárnap

Adventi gondolatok – 2013



Várakozás az ünnepi áhítat csendjére, a fényre, az újesztendőre. Mindnyájunkban ott él titkon a várakozás a szeretet ajándékaira. Az egész életünk nem más, csupán csak várakozás, mindig várunk valamire, de az adventi különleges, pedig minden év végén eljön. Általa feldíszítjük lelkünket, a házainkat fénybe borítjuk.
 Kellemes napsütés, korai sötétség, fellobban az első adventi gyertya fénye a december sötétségben, elérkeztünk ismét az utolsó hónaphoz.  Gyorsan telnek ilyentájt a rövid nappalok, ezer tennivaló, készülődés. Nézegetem a karácsonyi listám, remélem nem hagytam ki senkit. Boltok polcait kutatom, a pénzem számolgatom. Listákat készítek a tennivalókról, recepteket keresgélek, újabb lista az ünnepi menüről, a süteményekről, a vásárlási listák, lista az időbeosztásról. Lista, lista hátán.
Olvasom, hogy ma, Ferenc Pápánk békét és fegyvertelen világot sürgetett a Szent Péter téri beszédében. Megint egy pusztába kiáltott szó. Még nem a jóság a szeretet és az ész irányítja a földi életet, még az önzés, a profit uralma van hatalmon. Még sok-sok év adventjében hangzik majd el ez a kívánság, hiába.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedvenceim

Blogarchívum