KÖSZÖNTELEK LÁTOGATÓ!

Hogy erre jársz, az nem véletlen.

Örömömre szolgál, hogy megoszthatom veled a gondolataimat, tűnődéseimet az életről.

A kedvenceim között biztosan találsz számodra kedves zenét is.



„Több dolgok vannak földön és égen, Horátio, mintsem bölcselmetek álmodni képes.”

William Shakespeare Hamlet



2012. július 2., hétfő

Adott szó....


„A boldogsághoz vezető úton
sokkal könnyebb olyan emberekkel haladni,
akikben megbízhatunk."                                Lafayete Ron Hubbard

Ki könnyen ígéri, az könnyen megszegi. Ezt meg én szoktam volt mondani, mert a tapasztalatom is ezt igazolja.  Az ilyen emberek könnyen sírnak, de könnyen is nevetnek, vagy politikusok, akik pedig mindig kimagyarázzák magukat. Manapság, mintha könnyedén vennénk az adott szót, pedig az ígéret szép szó, ha megtartják úgy jó, mondja szólás is.
A szótartóknak becsülete van, és felnéznek rájuk a körülöttük élők, de azokra, akik mindig készek a  magyarázkodásra, azokra csak legyintenek. Az ilyen emberek sokszor vesztik el az új esélyt, és  gyorsan száműzik magukat a  baráti körből.
Ha ilyen emberekkel vesszük magunkat körül, az életünk előbb utóbb rendezetlenné válik, és a csalódás lesz a leggyakoribb tapasztalatunk.
Politikusainkra , tisztelet a kivételnek, azért legyintünk, mert az ígéreteik olyanok, mint a hajnali köd, mely  gyorsan  elszáll, de a magyarázat mindig ott van.
Gyerekeinket nagyon egyszerű megtanítani az adott szó betartására, csak nem szabad megszegnünk a nekik tett ígéreteinket. Ez azért nem kis dolog.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedvenceim

Blogarchívum