KÖSZÖNTELEK LÁTOGATÓ!

Hogy erre jársz, az nem véletlen.

Örömömre szolgál, hogy megoszthatom veled a gondolataimat, tűnődéseimet az életről.

A kedvenceim között biztosan találsz számodra kedves zenét is.



„Több dolgok vannak földön és égen, Horátio, mintsem bölcselmetek álmodni képes.”

William Shakespeare Hamlet



2012. február 15., szerda

Eltűnődtem.....

Amikor én gyerek voltam, nem is ismertem azt a szót, hogy hajléktalan, bár ma egyre inkább terjed a fedél nélküli elnevezés, végül is mindegy minek nevezik ezt az állapotot, a jelentése akkor is az, hogy a társadalom számkivetettje. Van aki önszántából, van akit az életkörülményei juttatták ebbe a helyzetbe, de az biztos, hogy ezek az emberek nem tudnak úgy kiállni önmagukért, mint a többségünk, valami hiányzik belőlük, valami gátolja őket ebben, aminek oka lehet például, hogy állami gondozásban nőtt fel, mint a család kitaszítottja, vagy szellemileg sérült, vagy öreg, de lehet, hogy csak betegség, vagy egy válás juttatta a hajléktalanságba De mindezek nem juttatnák őket minden estben a hajléktalanságba, kell hozzá egy olyan társadalom, amelyik belesegíti ebbe az állapotba a szerencsétlen sorsú embertársainkat.
A számuk azért növekszik állandóan, és mára már sokan vannak fedél nélkül, és egyre csak sokasodnak. A mai szegényedő társadalom pedig csak annyit bír tenni, hogy melegedő helyeket teremt, ételt, teát oszt, és növeli a segítők számát.
Azt mondják régen is voltak, de elnyelték őket a munkásszállók, és ezért nem láttuk őket, de ez az állítás egy kicsit sántít, mert azok az emberek dolgoztak valahol, különben nem lakhattak volna a szállón, tehát nekik munkájuk és fedelük volt, nem úgy, mint a mai hajléktalanoknak, akik ritkán kapnak munkát, és azt is éhbérért.
Érdemes megnézni ezt az index videót, a vége megdöbbentő, mérhetetlenül elkeserítő, hogy milyen mélységekbe képesek lesüllyedni egyes emberek. Nem a hajléktalanokra gondoltam!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedvenceim

Blogarchívum