KÖSZÖNTELEK LÁTOGATÓ!

Hogy erre jársz, az nem véletlen.

Örömömre szolgál, hogy megoszthatom veled a gondolataimat, tűnődéseimet az életről.

A kedvenceim között biztosan találsz számodra kedves zenét is.



„Több dolgok vannak földön és égen, Horátio, mintsem bölcselmetek álmodni képes.”

William Shakespeare Hamlet



2012. május 12., szombat

Éjszakai gondolatok.....


"Ne adj tanácsot! A bölcsnek nincs szüksége rá, a bolond pedig úgysem fogadja meg."

Furcsává vált ez a világ, olyan örömtelen. Lehet, hogy csak én érzem így. Ha fiatal lennék, biztosan nem foglalkoztatna ez a gondolat.

Most úgy tűnik számomra, hogy mindenki hajszolja a munkát, a napokat, retteg és bizalmatlan. Sok körülöttünk a csaló, mondják. Gyanakvóak és irigyek arra, akinek több a szerencséje. Feszültek az emberek a megfelelni akarástól. Keveset mosolyognak, egy önfeledt kacagás hallatán felkapják a fejüket. A rohanó élet nyoma ott keményedik arcokon. Mindig többet, és többet akarnak, elérni. Csak az számít valakinek, aki egy új márkás autóban feszít, diplomája van és gazdag szülei. Már azt is tartják valamire, ha nincs ugyan agyoniskolázva, de van vagyona és pénze, hogy honnan van, az a kutyát sem érdekli.

Csak a rohanás, rövid a nap. Gyomrok sokszor görcsbe rándulnak, sokan megbetegszenek, sokan nem érik meg a lazítás, a pihenés idejét.

A világ, a körülmények tettek ilyenné bennünket, vagy mi emberek változtattuk ilyenné az életünk? Nem tudom! Csak a röpke örömök hajszolása maradt, a boldogság, a csendes elégedettség, a biztonságos békés lét elérhetetlen vágy csupán. Talán meg kellene állni egy kicsit néha és felnézni a munkából, a gondokból, és visszafogni a tempót a mások diktálta igények hajszolásából

3 megjegyzés:

  1. Az emberek nagy része manapság nem a vagyon hajszolásába betegszik bele, van tele gondokkal, hanem a mindennapos megélhetés miatt. A felállás ugyanaz, csak a cél más. Ennek ellenére meg kell látni a szépet és a jót is, különben nincs értelme az egésznek. Szerintem.

    VálaszTörlés
  2. Igazad van Mica, de azért a mai mindennapi megélhetési gondok (kivéve a z igazán szegénységben élőket)nem ugyanazok, mint régen. Sokkal magasabb életszínvonalon hajszoljuk a mindennapokat. Elég, ha csak körülnézünk magunk körül. Van tiszta vizünk, rengeteg autó megy az útjainkon, a gyerekeink nem nélkülöznek, számítógépen írhatom le mindezeket, és van mit ennünk. Mindig azt nézzük, hogy másoknak már ez is megvan, igazodni akarunk, nehogy lemaradjunk, ez vezet ehhez a felgyorsult élethez.

    VálaszTörlés

Kedvenceim

Blogarchívum