KÖSZÖNTELEK LÁTOGATÓ!

Hogy erre jársz, az nem véletlen.

Örömömre szolgál, hogy megoszthatom veled a gondolataimat, tűnődéseimet az életről.

A kedvenceim között biztosan találsz számodra kedves zenét is.



„Több dolgok vannak földön és égen, Horátio, mintsem bölcselmetek álmodni képes.”

William Shakespeare Hamlet



2017. december 31., vasárnap

Isten hozott 2018 !



2017 olyan volt, amilyen. Úgy éreztem, mintha megtámadták volna Európát, egymást érték a terrortámadások: londoni, stockholmi, párizsi, manchesteri, barcelóniai, a török, az orosz, lehet, hogy a felsorolás nem teljes. Örülhettünk is, mert bejelentették a nagyhatalmak, hogy Szíriában és Irakban megsemmisítették ISIS-t, de félek, hogy ez csak átmeneti, ezeknek kilenc életük van, mint a macskáknak, bárhol újraéledhetnek, máris terrortámadásokkal fenyegetnek.
Nagy csalódásom volt az amerikai elnökválasztás, mert annyira szerettem volna, ha Amerika élére végre egy nő kerül. Nem sikerült, ráadásul számomra nagyon ellenszenves elnök Donald Trump. 2018-tól továbbra is azt várom, hogy gyengüljön a világ irányításában a férfiuralom. Reménykedek, talán kis hazánkban is több nő kerül be a törvényhozásba, és talán végre női miniszterelnökünk lesz, de ez csak egy álom. Jobb lenne a világ, talán békésebb, ha a nők lennének túlsúlyban a világ országainak élén.
A másik nagy csalódásom éppen egy női kancellár, Angela Merkel, aki a német munkanélküliséget, öregedő társadalmat, a menekültekkel kívánja megoldani. Már aki menekült, a szírek igen, ezt jogosnak érzem, ráadásul ők, hasonlóan a törökökhöz, jobban képzettek, tanultabbak, és a munkához való hozzáállásuk is jó, és ők tényleg menekültek. Persze így bejutott sok terrorista is, de az afgán, a pakisztáni, afrikai, többségében férfiak, már nem egykönnyen integrálható népség, sőt meg merem kockáztatni, hogy nem is lehet őket. Hazájukban a többnejűség dívik, a nőket nem is tartják teljes értékű embernek, nincsenek munkához szokva, nem is dolgozni jönnek, hanem az európai jólét csábítja ide őket, pedig, mi a számukra hitetlen, lenézett emberek vagyunk. Csak teher lesz az európai adófizetők számára a sok ingyenélő, gettósodott gazdasági menekült.
Ásne Seierstad svéd újságírónő, aki néhány hónapot Afganisztánban élt, ezt írta A kabuli könyvárus c. könyvében: „Ezek alapján az elsős kisiskolások így tanulják az ábécét; Dzs mint dzsihád, a mi életcélunk; I mint Izrael, a mi ellenségünk; K mint kalasnyikov, amivel győzelmet aratunk; M mint mudzsahedek, a mi hőseink ….”
Vagy például: „Még a matamatika-tankönyvek központi témája is a háború volt. Az iskolás fiúk –mivel a tálib rezsim kizárólag a fiúk számára nyomtatott könyveket – nem almában, vagy süteményben számoltak, hanem töltényben és kalasnyikovban. Valahogy így: „A kis Omárnak van egy kalasnyikovja és hozzá három tölténytára. Mindegyik tárban húsz töltény található. Töltényi kétharmadát ellövi és megöl hatvan pogányt. Hány pogányt öl meg minden egyes töltényével? „”
Azok a férfiak, akik ma menekülnek, az örökös törzsi háborúba fulladt Afganisztánból, ők ezekben az iskolákban tanultak, nem várhatunk tőlük semmi jót.
Mit kívánok magunknak az újesztendőben, hát előszőr is békét a világnak. A terrorizmus megszűnését. Kevesebb természeti katasztrófát, elég esőt, jó időjárást, és bő termést. Kívánom, hogy Magyarországnak női miniszterelnöke legyen, és a törvényhozásba több nő kerüljön be. A családon belüli erőszakot idejében ismerjék fel az arra illetékesek, és kevesebb áldozata legyen. Kívánom továbbá, hogy az ételosztások végeláthatatlannak tűnő sora rövidüljön. Magyarország gazdasága valóban javuljon, a lakhatási mutatók is. Nem kívánok gazdagságot, csak békés polgári jólétet mindnyájunknak az újesztendőben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedvenceim

Blogarchívum