KÖSZÖNTELEK LÁTOGATÓ!

Hogy erre jársz, az nem véletlen.

Örömömre szolgál, hogy megoszthatom veled a gondolataimat, tűnődéseimet az életről.

A kedvenceim között biztosan találsz számodra kedves zenét is.



„Több dolgok vannak földön és égen, Horátio, mintsem bölcselmetek álmodni képes.”

William Shakespeare Hamlet



2012. február 18., szombat

Februári zord téli fagy , remélem Zsuzsanna elfújja, Mátyás olvasztja....


Meghalt a néni, akit a kutyái melengettek.

"A kórházban elhunyt az a 82 éves mátraderecskei asszony, akire a kutyáival körbevéve, fűtetlen konyhája padlóján fekve találtak rá néhány nappal ezelőtt, írja a heol.hu. A helybelieknek az lett gyanús, hogy a néni háza szokatlanul csendes volt, és nem füstölt a kéménye. A polgármester a helyi rendőrökkel együtt, a kerítést fölfeszítve jutott be a házba. Az idős asszonyt, akit kiérkezésükig a kutyái melengettek, azonnal kórházba szállították. Állapota már akkor nagyon súlyos volt, egyik lábát amputálni kellett. Szerdán már válságos volt az állapota, és nem sokkal később érkezett a hír: a néni szervezete feladta a küzdelmet." forrás: index

Így szól a rövid hír, de ami mögötte van az bizony hosszú történet. Ilyenkor döbben rá az ember, hogy megöregedve milyen védtelenné, kiszolgáltatottá válik, mert az ifjúsággal együtt száll el az erő, a pusztuló test nem ura önmagának, hiába az akarat.

Nyolcvannégyen fagytak meg ezen a télen, és többnyire a saját házukba.A környező országokban többen haltak meg a hideg tél miatt, de a népesség is nagyobb. A rekordot Ukrajna érte el ezen a télen. Hiába a felhívás, csak a kisebb településeken tudják számon tartani az embereket, mindig akad olyan elesett öreg, akire nem figyel már senki.Elég egy rosszullét, és nem bír begyújtani, vagy elfogy a tüzelő.
Ha minden igaz, vége szakad a nagy hidegnek, mert ha Julianna szorítja ( márpedig kutya hideg volt 16-án), akkor Zsuzsanna tágítja, és még ezután jön a jégtörő Mátyás nap is. Reméljük csak lassan olvadunk ki, mert a jeges ár nem hiányzik senkinek.

2 megjegyzés:

  1. Reméljük bizony!
    Próbáltunk veled a Skype-n beszélni Drágaságom!
    Nem adjuk fel!
    Puszi!
    PS. A szóellenőrzést kapcsold ki! Semmi értelme!

    VálaszTörlés
  2. Drága Hűséges Jega!
    Itt vagyok, olvaslak. puszi

    VálaszTörlés

Kedvenceim

Blogarchívum